Google moje preduzeće – lokalni SEO

GBP ( google my business )

Naša agencija pruža SEO usluge za firme koje poseduju Google Business Profile, poznat i kao „Moje preduzeće“ ili „Firma na Google mapi“ u Srbiji. Malo firmi je svesno i koristi puni potencijal ovih profila na Google mapi. Obično se firma registruje na mapi, postave se osnovne informacije i po koja slika, ali to nije dovoljno za uspešno poslovanje na lokalnom nivou.

Potencijal Google Business Profila

Kada se pravilno uradi SEO optimizacija profila na Google mapi, potencijal za vašu firmu je mnogo veći. Veliki broj pretraga je vezan upravo za Google mapu. U velikim gradovima, pretraga može da varira u razmaku jedne ulice, a vlasnici biznisa često nisu svesni koliko je važno da budu pravilno optimizovani za ove pretrage.

Kako vam možemo pomoći sa lokalnim SEO radnjama?

Kada se pojavi potreba za unapređenjem vaše firme ili više lokacija, naš tim prelazi na analizu vašeg profila na mapi. Ovaj posao je potpuno online i ne zahteva pristup vašem profilu od vas, već se radi sa nizom SEO alata i metoda kako bi se očitala vaša realna pozicija na Google Maps pretrazi. Reakcije klijenata su često iznenađujuće kada im predočimo da nisu vidljivi za pojmove koji su vezani za njihov biznis, jer često gledaju sa svojih uređaja i dobijaju nerelevantne prikaze.

Promovisanje usluga i proizvoda

Malo firmi je upoznato sa mogućnostima promovisanja svojih usluga i proizvoda putem Google mape, čak i ako nemaju web shop ili sam web sajt. Kroz SEO optimizaciju vašeg Google Business profila, možete značajno povećati vidljivost vaših usluga i proizvoda na lokalnom nivou.

Koliko košta optimizacija Google Business Profila?

Nekada poznat kao Google My Business, ovaj servis je unapređen 2024. godine sa nizom funkcija za koje možda niste ni znali. Osnovna SEO optimizacija naloga košta 150 EUR i podrazumeva online podešavanje tekstova, kategorija, slika i linkova sa vašim profilima ili stranicama. Postoji i opcija redovnog mesečnog održavanja gde za vas menjamo tekstove i slike (pretežno artikala) i cene, kao i postavljanje promocija ako vaš biznis ima ponude (hoteli, turizam, restorani) koje se menjaju tokom meseca. Ovaj vid promocije se takođe optimizuje kroz SEO strategiju pojmova i kategorija, kao i vezanje naloga.

Cena mesečnog vođenja GBP

Cena mesečnog vođenja Google Business profila kreće se od 50 EUR do 150 EUR, zavisno od obima posla. Analiza trenutnog stanja vašeg profila na Google mapi je besplatna. Dovoljan je poziv i kratki razgovor sa našom SEO agencijom da biste saznali više.